Spring naar content

Stress, burn-out klachten en depressiviteit

Stress, burn-out klachten en depressiviteit mede door de langdurige maatregelen en uitzichtloosheid  van COVID-19 bij jongeren en volwassenen.

Nee het is niet gek dat je je niet zo voelt, nee je hoeft je niet te schamen.

In deze tijd waarbij wij al bijna een jaar thuis worden gehouden, je wordt beperkt in je vrijheden, onduidelijkheid, tegenstrijdigheden, uitzichtloze situatie, je mag niet naar je werk of naar school, oeverloze discussies in media en daarbuiten, dagen achtereen hetzelfde uitzichtloze nieuws, wat moet je nog geloven. Je voelt je verslagen, verdrietig en boos en misschien denk je wel: waarom zou ik mijn bed nog uitkomen?

Nee het is niet gek dat je stresshormoon omhoog gaat en dat uiteindelijk heel stiletjes je batterij niet meer oplaadt. Soms heb je misschien wel een gevoel gehad hoe kan het nou dat ik mij zo moe voel, ik doe haast niets of een pijntje hier of daar. Een onbestemd gevoel op je borst, je angstig voelen, het gevoel van paniek terwijl je daar nooit last van hebt gehad.

Klachten door thuiszitten

Het klinkt gek maar van thuis zitten en niet kunnen doen wat je graag wilt of dat nou bijvoorbeeld werken, sporten, gezellig uit gaan of naar school, plezier maken is, daar kan je heel veel stress van krijgen. Heel lang in een situatie verkeren waarin je niet blij of gelukkig bent daar kan je veel klachten van krijgen. Het klinkt gek maar het geeft de zelfde reactie wanneer je maar door gaat en niet stopt ook dan kan je lichaam de batterij niet meer opladen. Op een gegeven moment krijg je de zelfde klachten.

Misschien heb je wel behoefte om even je hart te luchten maar weet je niet precies hoe je dat kan doen omdat…. die regels… af standhouden, mondkapje, binnen blijven en nog veel meer regeltjes…of durf je niet omdat er mensen zijn die dit belachelijk vinden. Misschien denk je wel vaak aan de toekomst…. Hoe ziet die er voor jou uit…

Begeleiding door een coach

Laat het je niet overkomen. Kom voor je zelf op en probeer iemand te zoeken met wie je jou probleem kan bespreken. Soms is het uiten van je onbehagen gevoel tegen iemand die je misschien niet kent maar je wel kan ondersteunen, advies geven en begeleiden in deze moeilijke tijd erg prettig. Iemand die je serieus neemt die niet jouw gevoel afdoet als nou zo erg is het ook weer niet. Het is jouw gevoel en jouw strijd!

Er zijn hulpverleners die je kunnen helpen zoals een huisarts, een coach gespecialiseerd in burn-out- en stress klachten, psychologen.

Bij Wellness aan de Zaan begeleiden wij ook cliënten met stress en burn-out klachten. Wil je meer informatie hierover neem dan gerust contact met ons op.

Mariska

Over Mariska

"In 2008 ben ik gestart met Wellness aan de Zaan. Na 25 jaar ervaring in de verpleegkunde heb ik mijn passie voor gezondheid verwerkt in een natuurgeneeskundige- en massagepraktijk. Ik werk vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik niet alleen kijk naar de specifieke klacht waar een cliënt mee komt, maar ook naar de mens in zijn totaliteit: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel."

Meer blogartikelen van Mariska