Spring naar content

Yoga & Pilates

Focus voor lichaam en geest

Voor de yoga & pilates geven wij les in kleine groepen, zodat de aandacht bij u blijft. De lessen zijn toegankelijk zowel voor mensen met als zonder ervaring.

Yogales

Bij de yogalessen van Wellness aan de Zaan, worden er gebruikt gemaakt van twee technieken:

 • Lotus

  Critical Alignment Yoga

  De nadruk ligt op de rechte lijnen van het skelet, met name van de bovenrug. De asana (yogahouding) is relatief lang (2-3 minuten) en daarmee wordt bewust de spanning en de rekbaarheid van de spieren opgezocht. Via de ademhaling wordt vervolgens rust en ontspanning gebracht.

  Critical alignment yoya is vooral gechikt voor mensen die veel extra spanning opbouwen in specifieke spieren en gewrichten. De yoga kan voor een heel groot deel die spanning afvoeren waardoor de spieren en gewrichten soepel, sterk en dus zonder problemen belastbaar blijven.

 • Lotus

  I AM Yoga Nidrã™

  Een oude, op slaap gebaseerde meditatietechniek die de kracht heeft om u naar de diepste niveaus van ontspanning te brengen waar het hele lichaam en wezen doordrongen zijn van rust en stilte. De yoga zoekt bewust de schemerzone tussen wakker zijn en slapen op. Vijfenveertig Yoga Nidrã kan even herstellend zijn als drie uur slaap.

  Het is een serie op mindfulness gebaseerde meditatietechnieken die niet alleen het lichaam ontspant, maar waar u ook leert om stressvolle gedachten en emoties direct en doeltreffend van u af te kunnen schudden.

Maximaal 3 personen in een les. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Op woensdag- en zaterdag-ochtend is er een pilates/yoga les waar we de twee trainingsmethode met elkaar combineren. Het resultaat is een fijne workout op fysiek en mentaal gebied.

Bij Wellness aan de Zaan werken wij met kleine groepjes van maximaal 3 personen. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.