Spring naar content

Yoga & Pilates

Focus voor lichaam en geest

Bij Wellness aan de Zaan geven wij een gecombineerde les pilates/yoga.
Zodat de focus op het lichaam en geest is gericht. De pilates zorgt voor houding, coördinatie en stabiliteit. De yoga voor rust, ontspanning en flexibiliteit.

De types yoga

Wij bieden de volgende types yoga aan: Critical Alignment Yoga en Yoga Nidrã™.

 • Lotus

  Critical Alignment Yoga

  De nadruk ligt op de rechte lijnen van het skelet, met name van de bovenrug. De asana (yogahouding) is relatief lang (2-3 minuten) en daarmee wordt bewust de spanning en de rekbaarheid van de spieren opgezocht. Via de ademhaling wordt vervolgens rust en ontspanning gebracht.

  Critical alignment yoga is vooral geschikt voor mensen die veel extra spanning opbouwen in specifieke spieren en gewrichten. De yoga kan voor een heel groot deel die spanning afvoeren waardoor de spieren en gewrichten soepel, sterk en dus zonder problemen belastbaar blijven.

  Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende hulpmiddelen: stripje, hoofdstandbankje, boogje en rolletje. Het stripje wordt gebruikt voor de boven- en middenrug en het rolletje voor de onder- en middenrug.

 • Lotus

  Yoga Nidrã

  is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit beoefening van statische houdingen (waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden) en ademhalingstechnieken.

  Een vorm van Hatha Yoga is Critical Alignment Yoga (CAY), hierbij wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen: stripje, hoofdstandbankje, boogje en rolletje. Het stripje wordt gebruikt voor de boven- en middenrug en het rolletje voor de onder- en middenrug.

Lesrooster

Dag Tijdstip
Maandag 9:00-10:00
Dinsdag 19:00-20:00 (vol)
20:15-21:15
Woensdag 9:00-10:00
Donderdag 19:00-20:00 (vol)
Zaterdag 9:00-10:00 (vol)
10:05-11:05