Spring naar content

Yoga & Pilates

Focus voor lichaam en geest

Voor de yoga & pilates geven wij les in kleine groepen, zodat de aandacht bij u blijft. De lessen zijn toegankelijk voor zowel mensen met als zonder ervaring.

Wij kunnen tevens ook privé yoga & pilates lessen verzorgen. Prijs in overleg i.v.m. tijdsduur per personal training.

Yogales

Wij bieden de volgende yogalessen aan: Yin Yoga, Hatha Yoga, Critical Alignment Yoga en I Am Yoga Nidrã™.

 • Lotus

  Yin yoga

  De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het is een fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

 • Lotus

  Hatha Yoga

  is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit beoefening van statische houdingen (waarbij alle spieren in het lichaam gebruikt worden) en ademhalingstechnieken.

  Een vorm van Hatha Yoga is Critical Alignment Yoga (CAY), hierbij wordt gebruik gemaakt van hulpmiddelen: stripje, hoofdstandbankje, boogje en rolletje. Het stripje wordt gebruikt voor de boven- en middenrug en het rolletje voor de onder- en middenrug.

 • Lotus

  Critical Alignment Yoga

  De nadruk ligt op de rechte lijnen van het skelet, met name van de bovenrug. De asana (yogahouding) is relatief lang (2-3 minuten) en daarmee wordt bewust de spanning en de rekbaarheid van de spieren opgezocht. Via de ademhaling wordt vervolgens rust en ontspanning gebracht.

  Critical alignment yoya is vooral gechikt voor mensen die veel extra spanning opbouwen in specifieke spieren en gewrichten. De yoga kan voor een heel groot deel die spanning afvoeren waardoor de spieren en gewrichten soepel, sterk en dus zonder problemen belastbaar blijven.

 • Lotus

  I AM Yoga Nidrã™

  Een oude, op slaap gebaseerde meditatietechniek die de kracht heeft om u naar de diepste niveaus van ontspanning te brengen waar het hele lichaam en wezen doordrongen zijn van rust en stilte. De yoga zoekt bewust de schemerzone tussen wakker zijn en slapen op. Vijfenveertig minuten Yoga Nidrã kan even herstellend zijn als drie uur slaap.

  Het is een serie op mindfulness gebaseerde meditatietechnieken die niet alleen het lichaam ontspant, maar waar u ook leert om stressvolle gedachten en emoties direct en doeltreffend van u af te kunnen schudden.

Maximaal 7 personen in een les. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.

Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

Op woensdag- en zaterdag-ochtend is er een pilates/yoga les waar we de twee trainingsmethode met elkaar combineren. Het resultaat is een fijne workout op fysiek en mentaal gebied.

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact met ons opnemen.