Spring naar content

Natuurgeneeskunde

Voor balans van het lichaam

Het uitgangspunt van natuurgeneeskunde is het versterken van het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest.
Afhankelijk van de uitslag van de diagnostiek werk ik met één van onderstaande therapieën:
 • Lotus

  Energetische (eclectische) therapie

  Natuurgeneeskundige therapie is gebaseerd op Ayurvedische geneeskunde, Traditionele Chinese geneeskunde (meridianen) en Westerse geneeskunde. Met behulp van diverse methodes, bijvoorbeeld via kinesiologie, polsdiagnostiek, radiësthesie, psychonomie en een uitgebreide anamnese, wordt er gekeken naar de hulpvraag van de cliënt om vanuit die gegevens een advies te geven.

  Binnen de therapie wordt er gebruik gemaakt van diverse ondersteunende therapieën zoals bijvoorbeeld het behandelen van voedingsintoleranties, drainageproblemen, fysieke verstoringen, toxinebelasting, ademhalingstechnieken, endocrinologie , reflexzonetherapie en ziektepreventie. Tevens wordt er daar waar nodig gebruikt gemaakt van kruiden, voedingssupplementen, etherische oliën, Bachbloesems en homeopathische middelen.

 • Lotus

  Lichaamsgerichte Psychotherapie

  Lichaamsgerichte psychotherapie heeft als uitgangspunt dat mentale, emotionele- en fysieke conditie met elkaar samenhangen. Met diverse diagnostische methoden worden de mentale-, emotionele- en fysieke systemen gemeten. Met deze behandeling en het verkregen inzicht kunnen we de systemen weer meer in evenwicht brengen, waardoor klachten kunnen verminderen of verdwijnen.

  Het doel van lichaamsgerichte psychotherapie is het verminderen van psychische klachten. Daartoe wordt gewerkt met therapeutische gesprekken, lichaamshouding, beweging en innerlijke lichaamsbeleving.

  Mensbeeld

  Een mensbeeld is een geordend geheel van veronderstellingen dat betrekking heeft op de manier waarop iemand de mens, zichzelf inclusief, ziet, ervaart, beleeft en zijn wezenlijkheid typeert. Mensbeeld in lichaamsgerichte psychotherapie:

  • lichaam en geest vormen een eenheid;
  • werken vanuit de veronderstelling dat voelen, ervaren en doen in samenwerking met denken een genezende werking heeft;
  • iedere emotie brengt een fysieke verandering teweeg;
  • ervaringen worden niet alleen in de geest (mentaal geheugen) maar ook in het lichaam (cel geheugen) opgeslagen.

   

  Werkwijze

  Lichaamsgerichte psychotherapie is een therapie waarin zowel de lichamelijke, emotionele en mentale aspecten deel uitmaken van de behandeling.

  Om blokkades in de energie van de cliënt in kaart te brengen, wordt gebruik gemaakt van oefeningen met ademhaling, geluid, beweging en aanraking. De cliënt wordt zich op deze manier bewust van weerstanden, blokkades, in het lichaam. De therapeut onderzoekt samen met de cliënt de oorsprong van deze blokkades.

  De oefeningen in lichaamsgerichte psychotherapie zijn lichamelijk, daarnaast bestaat de therapie ook uit gesprekken tussen cliënt en therapeut. De lichaamsgericht therapeut stimuleert het nemen van verantwoordelijkheid voor de eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door een vergroot zelfbewustzijn leert de cliënt oude reactiepatronen kennen, zodat men adequater met de omgeving en zichzelf om te gaan.
  Door te werken met echte situaties en het doen van oefeningen kunnen de inzichten en de in de therapeutische setting opgedane ervaringen, integreren in het dagelijks leven van de cliënt.

"Het uitgangspunt van natuurgeneeskunde is het versterken van het zelf herstellend vermogen van lichaam en geest."

Contra-indicatie

Contra-indicatie: bij sommige lichamelijke symptomen en psychische stoornissen. In dit geval zal ik u doorverwijzen naar de reguliere hulpverlening.

Tarieven

Natuurgeneeskunde
1e consult intake € 92,50
Herhaal consult (45 min) € 67,50
Consult kort (30 min) € 59,50
Consult lang (60 min) € 75,00
Telefonisch consult € 27,50

Wil je een afspraak maken voor natuurgeneeskunde/lichaamsgerichte psychotherapie? Neem dan contact op via 075-6211217 of mail naar info@wellnessaandezaan.nl