Spring naar content

Coaching

Bij stressklachten en burnout

Last van chronische stress of vermoeidheid? Onze persoonlijke benadering wordt door de cliënten zeer gewaardeerd en is bewezen effectief. Cliënten voelen zich begrepen en leren wat er nodig is voor duurzaam herstel. Ook het bevorderen en begeleiden van verantwoorde werkhervatting maakt deel uit van de aanpak.

Kenmerken van stress

 • Lotus

  Roofbouw

  De klachten die horen bij overspanning en burnout ontstaan niet van de ene op de andere dag. Het is het resultaat van een langdurig en progressief proces van mentale en fysieke uitputting. Tijdens dit roofbouwproces krijg je steeds meer lichamelijke en psychische klachten.

 • Lotus

  Chronisch onvoldoende herstel

  Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische overbelasting, gevolgd door onvoldoende herstel, leidt tot ontregeling van de fysiologische mechanismen die bedoeld zijn om je in stressvolle situaties te helpen extra prestaties te leveren. Hierdoor ontstaat er een neerwaartse spiraal.

 • Lotus

  Steeds maar ‘aan’ staan

  Op een gegeven moment helpt enkel rust nemen niet meer: dat noemen we overspanning of burnout. De chronische alarmtoestand heeft tot lichamelijke ontregelingen geleid. Je herstelt pas als de vicieuze cirkel van ontregeling wordt doorbroken en gekeerd.

 • Lotus

  Kort lontje en weinig veerkracht

  Het mentale en lichamelijke disfunctioneren leidt vaak weer tot verdere problemen, zowel op het werk als in de privésfeer. Doordat u een kort lontje hebt en weinig veerkracht, krijg u sneller conflicten. Dit soort afgeleide problemen fungeren vaak als aanmeldingsklacht en – ten onrechte – als focus van de diagnostiek en behandeling.

Psycho-biologische aanpak

Tijdens de coachingsessie wordt er gewerkt met de CSR-Methode. De CSR-Methode pakt stress- en burnoutklachten psycho-biologisch aan. Dat betekent dat u wordt gecoacht op drie niveaus: fysiek, gedrag en psyche. ‘CSR’ staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.